Sales kan je leren

Ben jij geschikt voor de Sales?

Gepubliceerd op 21 juni 2022

Ben jij geschikt voor de Sales?


Sales, of verkopen!
Jouw eerste gedachten gaan meteen uit naar een product die jij keihard moet verkopen zodat je daar geld voor krijgt en vervolgens kan je dit riedeltje weer herhalen.
Maar Sales is veel meer dan dat. Sales is een skill, een skill die je kan leren en kan toepassen in alle facetten van je leven. Jezelf leren presenteren of bijvoorbeeld je mening op de juiste manier communiceren, maar uiteraard ook het verkopen van producten.


1. Iedereen kan Sales leren.
Maar ben ik geschikt voor sales? Een vraag die misschien wel opkomt!
Iedereen, jong en oud kan leren hoe je moet verkopen. Door de jaren heen zijn er zo ontzettend veel specialisten ontstaan die de kneepjes van het vak zo hebben doorontwikkeld dat er complete studies uit zijn ontstaan. Dus wees niet bang zolang jij het wil kan je het leren!


2. Luisteren!
Aah jij bent niet op je mondje gevallen! Sowieso zit jij in de sales.
Ondanks dat een goede babbel je zeker gaat helpen in de sales, is dit niet de grootste kwaliteit die je kan bezitten.
Luisteren is minimaal net zo “if not more” effectief dan praten.
Zodra jij hoort wat een potentiele “klant” wil kan je daar op inspelen. Say less! Listen More! Is een van de beste tactieken die je kan gebruiken.


3. Oplossen van problemen!
De tijd van harde verkoop is voorbij!
Het is nu niet meer interessant om jouw product bij iemand te forceren die het niet nodig heeft. Sales is adviseren, Sales is helpen. De klant heeft een probleem, en jij mag dit oplossen! Het probleem kan liggen in een verbetering in kwaliteit, een verlaging van kosten of misschien helpt jouw product wel tot een verbetering in gemak. Jij mag de juiste oplossing vinden voor het probleem en als dat lukt dan heb jij niet alleen een glimlach, maar de “klant” ook.


4. Je bent gedreven!
Je bent het type dat niet snel stopt. Je bent gedreven om de sale binnen te slepen.
Vaak zat kom je jouw potentiële klant tegen en wil je diegene graag helpen met de juiste oplossing, met het juiste product. Maar de klant ziet niet altijd hetzelfde. Dit kan liggen aan tijdsgebrek of een bepaald beeld wat ze hebben over verkopers. ( denk aan een ervaring 10-15 jaar geleden uit de harde verkoop bijv. ) Dit kan ervoor zorgen dat je bijvoorbeeld een nee hoort voordat je bent begonnen. Maar dat maakt niet uit. Elke nee brengt je namelijk dichterbij een JA!


5. Adrenaline!
Er is niks mooiers in het sales vak als een conversie.
Je hebt je werk goed gedaan! Een mooi advies gegeven en een glimlach op het gezicht getoverd bij de klant. En nu komt je beloning. De JA. Jouw product wordt nu geleverd bij de klant, elke keer als dit gebeurt schiet er een stoot adrenaline door je lijf die ervoor zorgt dat je dit weer wil ervaren. En dus ga je door en leer je van de momenten die goed of slecht zijn gegaan zodat het de volgende keer weer makkelijk gaat.
Sales is er voor iedereen, Je kan het leren en de competenties die je minder goed bezit kan je door ontwikkelen totdat het een onderdeel is van wie je bent.


Ben jij het type dat graag luistert naar mensen, die graag naar oplossingen kijkt of ben je gedreven en houd je van adrenaline in je lichaam dan is de sales de perfecte ( eerste ) stap voor jou.
Wil je meer weten volg ons dan voor meer!
En ben je nu enthousiast over sales geworden klik dan even op onderstaande link.

Onze sales vacatures